piotrek_gdy, najgorsze jest to że nie posiadam kabla z programem żeby sobie przypomnieć to o co pytasz, kodować probowałem z kolegą z OPC,
auto mam z 08.2008r zegary mam zmienione na maxi-dot ale jeszcze tez przed FL,
w gatwayu jedynie co szło zaznaczyć to ze radio cyfrowe lub analogowe, nic wiecej, jak się wchodziło w ustawinie radia lub navi to nie można było się połaczyć z nim....
piotrek_gdy, przychodzi Ci coś do głowy?
a może ktoś na śląsku miał podobny przypadek i wie jak się tym zająć ?
patryk23, na starym strem, radio działało, pokazywało czujniki parkowania(nie wiem jak z maxi dotem, bo jeszcze nie miałem tego licznika)
póżniej byl rns310, radio działało, na maxi dot wyświetlało, ale też nie można było go zakodować
teraz ma być rns315 nie można go zakodować, nie widać do w CANie, radio gra, navi działa, nic nie pokazuje na maxi dot, do tego akumulator rozładowuje.....
krzynol, nie mam nikogo kto ma O2 i kto ma podobnej klasy radio, kiedyś miałem okazje podłączyć rns315 z VW u mnie CAN go nie widział, natomiast w tedy miałem rns310 i w jego VW Toranie wszystko działało, co u mnie nie
dzwoniłem do ASO, gościu mi powiedział ze doszukanie się dlaczego nie można się połączyć z radiem, koszt może być droższy od samego radia
Troche dziwne ,ale moze oba Cany poszly sie.... przy kostce?! aku rozwala bo za stary can Gateway ....Czekaj czekaj coś mi świta , że jak zmieniałem u siebie Can pod bolero to na ,S, wywalal mi blad komunikacji ze steamem a Bolek byl juz ok, może tutaj diabeł siedzi?
patryk23, gatewaya mam 1K0907530Q, krzynol, mówi że dość wysoki model że powinno na nim hulać
u gościa który probował mi zakodować rns310 w listopad/grudzień powiedział że może być gateway do wymiany na model wyżej, w tedy to olałem, teraz to dla mnie wielki kłopot, w końcu pop....ole akumulator
piotrek_gdy skana nie mam w tedy mi to nie przyszło do głowy, a teraz nie mam takiej możliwości, może ktoś z forum mi udostępni swoja O2 z takim radiem ?
postaram się ogarnąć temat kodowania w ten weekend, jeśli nic to nie da, wymienie chyba gateway na model z 2012r, bo jak widzicie to radio już myślałem sprzedać
piotrek_gdy, taki mam zamiar, poszukam coś na allegrogo, może uda się nawet coś ze slaska kupic/sprawdzić a najwyżej oddac, dzieki za pomoc, dam znac co udało się zrobic
RNS 315 działa TYLKO i WYŁACZNIE PO BAP. Więc żeby było na FIS / MaxiDot musisz mieć zegary poliftowe.
napewno nowsze RNS 310 chdzą po DDp i BAP mimo ze nie ma tego w kodowaniu, być może starsze też, akurat testowałem na RNS 310 z 2012 roku.
gateway Q zrobisz update na AE z tego co pamiętam.
Ale jeżeli w priorytecie chcesz mieć to radio / navi na FIS z zegarami przed-liftowymi, to odpuść sobie 315-stkę i całą wymianę gateway bo to nie ruszy.
Komentarz